Skip to content

Dansen, mijn lust en mijn leven

Dansen is iets wat ik van kleins af aan met plezier heb gedaan. Ik kan mezelf nog zien als klein meisje die dansjes met vriendinnetjes instudeerde en opvoerde. Die passie voor dans is nooit overgegaan en gelukkig maar want dansen maakt me blij en levend .

Dansen is mijn grootste hobby, zoveel soorten dansen vind ik leuk: Tango, Salsa en natuurlijk Biodanza.

Biodanza kwam in 2004 in mijn leven en is altijd gebleven, een liefde die nooit overgaat. Jaren lang heb ik gedanst en ik merkte dat het me goed deed, ik werd er vrijer en steviger van en ging lichter in het leven staan. In 2010 ben ik met de opleiding tot Biodanza docent bij de school van Rotterdam begonnen; een ontdekkingstocht naar mijzelf in een prachtige groep mensen. Meer dan 3 jaar danste ik maandelijks een heel weekend op de Biodanza school, de dans bracht processen in beweging, een reis naar binnen.

Biodanza heeft mij veel gebracht, voor mij is het een doorgaand proces van levendiger, menselijker en spontaner worden.

 

Biodanza Rotterdam Schiedam | Nathalia Liem

Samen met een collega startten wij een Beginnersgroep Biodanza in Rotterdam.
Als Biodanza docent onder supervisie ging ik de kneepjes van dit prachtige vak ontdekken.
Op 21 juni 2014 studeerde ik af als Biodanza docent aan de Biodanzaschool Rotterdam.

Van 2015 – 2019 heb ik geassisteerd in het docententeam van de Biodanzaschool Amsterdam.

Inmiddels heb ik al jaren wekelijkse groepen beginners en (half)gevorderden in Rotterdam en Schiedam

 

Werk en achtergrond

Het werken met mensen heeft mij altijd aangetrokken. Na mijn studie fysiotherapie ben ik vrij snel haptonomie gaan doen, hierin vond ik meer voldoening en verdieping. Inmiddels werk ik alweer ruim 30 jaar als Haptotherapeut in mijn eigen praktijk, een vak wat mij nog steeds intens boeit en doet verwonderen.

Tien jaar geleden kwam ik in contact met Geweldloze communicatie. Een betere omschrijving is: communiceren vanuit het hart. Dit sloot naadloos aan bij haptotherapie: expressie geven aan wat je voelt en kenbaar maken wat je nodig hebt.
Ik beleef veel plezier in het geven van workshops in communiceren vanuit het hart en haptotherapie. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over mijn haptotherapie praktijk: www.haptotherapie-schiedam.nl.

Ik ben dankbaar dat ik werk mag doen waarbij ik een bijdrage kan leveren aan transformatie, heling en verbinding.